Crohn & Colitis NL is er voor jou!

Je hebt de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa en hebt vast veel vragen. Welke impact heeft de ziekte op mijn leven? Kan ik nog gewoon werken? Wat als ik studievertraging oploop? Gaan mijn medicijnen helpen? Kan ik nog alles eten? En wat als ik geopereerd moet worden?
Crohn & Colitis NL helpt je met de juiste informatie over het leven met een chronische darmziekte.

Crohn & Colitis NL:

Crohn & Colitis NL is dé patiëntenorganisatie voor iedereen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of short bowel/darmfalen. Wij behartigen de belangen van alle 90.000 IBD’ers in Nederland. Onze belofte aan jou: met elkaar sterker.

  • Wij weten wat er bij mensen met IBD speelt. Wij zijn dé partner als het gaat om patiëntenkennis en -ervaring op het gebied van IBD. En zijn in staat om de mening en ervaringen van mensen met IBD razendsnel te mobiliseren.
  • Wij zijn het platform voor mensen met IBD en hun omgeving: waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Kortom, wij bieden een plek waar mensen zich herkennen en daardoor erkend voelen.
  • Wij bieden betrouwbare (medische) informatie en delen ervaringen over hoe je kan leven met IBD. Wij beoordelen en toetsen informatie vanuit het perspectief van mensen met IBD

Kom in contact met andere mensen met Crohn of colitis in de besloten Facebookgroep van Crohn & Colitis NL

Lid worden van Crohn & Colitis NL: de voordelen op een rij

  • Ontvang 4x per jaar het magazine Crohniek en de maandelijkse nieuwsbrief: met nuttige tips, ervaringsverhalen en resultaten van wetenschappelijk onderzoek.
  • Bezoek gratis onze activiteiten bij jou in de buurt: wij organiseren workshops, gespreksgroepen en themadagen door het hele land.
    Ontmoet andere mensen met IBD: tijdens bijeenkomsten, online op onze Facebookgroepen of telefonisch.
  • Wij komen op voor jouw belangen: bij politiek, (zorg)verzekeraars, fabrikanten en leveranciers van medicijnen enz.
  • Wij delen jouw ervaringen en mening: wij weten wat er speelt dankzij onze onderzoeken naar jouw kwaliteit van leven, ons panel en onze Facebookgroepen. Met deze kennis adviseren we zorgverleners hoe zij de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.
  • Sluit één van onze collectieve zorgverzekeringen af en profiteer van extra korting

Gratis toiletpas

Heb je met spoed een toilet nodig? Met onze gratis toiletpas kun je laten zien dat je vanwege medische redenen meteen een toilet nodig hebt. 

Meld je aan bij de Crohn & Colitis NL!

Aanmelden bij Crohn & Colitis NL is heel makkelijk. Ga naar www.crohn-colitis.nl en klik op de button ‘Word nu lid’.

Je staat er niet alleen voor.